Hier vindt u een overzicht van alle veelgestelde vragen over de Nationale Mosselweek. Staat uw vraag er niet bij, vul dan het contactformulier in. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk beantwoord.
 

Wat is de Nationale Mosselweek? 

Tijdens de Nationale Mosselweek van 2 tot en met 10 september 2017, bieden tal van restaurants in Nederland een speciaal mosselmenu of -gerecht aan voor een zeer toegankelijke prijs.


Wanneer vindt de Nationale Mosselweek plaats? 

De Nationale Mosselweek vindt traditiegetrouw plaats in de eerste week van september. In 2017 is dat week 36, van 2 tot en met 10 september.


Waar kan ik reserveren?

U reserveert bij het restaurant zelf of doet een aanvraag via mosselweek.nl. 


Het restaurant waar ik wil eten neemt geen reserveringen aan, wat moet ik doen? 

Restaurants bepalen zelf of ze reserveringen aannemen of niet. Neemt een restaurant geen reserveringen aan, ga er dan op tijd heen op de dag dat u er wilt eten. U kunt altijd eerst een drankje nuttigen voordat u bestelt. 


Hoe kan ik mijn reservering annuleren? 

Neem hiervoor contact op met het restaurant.


Hoe kan ik mijn reservering wijzigen? 

Neem hiervoor contact op met het restaurant.


Wat houdt het mosselweekmenu in? 

Dit verschilt per restaurant. Op mosselweek.nl staat een overzicht van alle deelnemende restaurants en de menu’s die zij tijdens de mosselweek serveren.


Zijn de drankjes ook inbegrepen bij dit menu? 

Nee, de drankjes betaalt u apart.


Ik volg een speciaal dieet, wat nu? 

Neem hiervoor contact op met het restaurant waar u wilt gaan eten.


Wat is de prijs van een menu tijdens de Nationale Mosselweek? 

Dit verschilt per restaurant, op mosselweek.nl kunt u de deelnemende restaurants en de prijzen van het mosselgerecht of -menu zien.


Moet ik vooraf betalen bij het reserveren?

Nee, u betaalt achteraf.


Zijn mosselen duur? 

Nee, u betaalt altijd een eerlijke prijs voor mosselen. Tijdens de Nationale Mosselweek bieden restaurants hun mosselgerecht of -menu aan voor een aantrekkelijke prijs. 


Niet iedereen lust mosselen, kunnen zij ook wat anders eten? 

Zij kunnen bestellen van de reguliere kaart. Sommige restaurants bieden keuzemenu's aan waar naast mosselen ook andere gerechten op staan.  


Kan ik allergisch zijn voor mosselen? 

Sommige mensen zijn overgevoelig voor mosselen. Het eten van mosselen kan bij deze mensen leiden tot onder andere huidirritatie en misselijkheid. Dat komt door de hoeveelheid aan eiwit in mosselen. Met name bij het begin van het seizoen is het eiwitgehalte erg hoog. Het percentage van deze mosseleiwitten loopt in de maanden met de ′r′ iets terug. Wanneer de genoemde symptomen zich openbaren, kan het drinken van een glas melk vaak verlichting brengen.